Werkwijze

Kennismaking
In een kennismakingsgesprek verkennen we jouw vraag of wens. Dit gesprek is gratis en duurt een half uur.

Vertrouwen en gelijkwaardigheid vormen de basis van onze samenwerking.
Ik werk vanuit de overtuiging dat de cliënt zelf heel goed weet wat hij of zij nodig heeft. Ik help je een stukje op weg om de juiste antwoorden te vinden op het juiste moment. Dit doe ik door het stellen van vragen en door goed te kijken en luisteren naar signalen van het lichaam. Mijn rol is die van klankbord, spiegel en/of sparringpartner.

Wandelcoaching – ervaar de kracht van de natuur
Door te wandelen kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Er gaat een enorme spirituele kracht uit van de natuur, waar ik me erg mee verbonden voel.  Maar wandelcoaching heeft nog meer voordelen. Zo helpt wandelen in de natuur je om stil te worden in je hoofd.

Er gaat een rustgevende werking uit van de natuur, waardoor je beter in staat bent te luisteren naar je innerlijke gevoel. Als je wandelt kom je in beweging, alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd, komt hierdoor ook gemakkelijker in beweging.

Een gesprek dat wandelend wordt uitgevoerd, biedt ruimte voor stiltes en overpeinzingen. Oogcontact is niet altijd noodzakelijk. Het blijkt voor de cliënt daardoor vaak gemakkelijker zaken te uiten, die gevoelig of pijnlijk zijn. In de natuur beweeg je je buiten je eigen vertrouwde wereld. Je zult letterlijk nieuwe wegen inslaan en buiten gebaande paden treden. Hierdoor kun je gemakkelijker openstaan voor nieuwe inzichten en ideeën.

Meestal is het zo dat door de rustgevende werking van de natuur de sessies langer duren, zonder dat het te veel wordt. In een wandeling van twee uur bereik je meestal meer dan twee sessies van een uur. Wandelcoaching biedt de gelegenheid in een relatief korte periode diepgaand resultaat te boeken.

08032012240.jpg