Werkgevers

 

Preventie ziekteverzuim

Door de inzet van coaching en/of counseling kan het ziekteverzuim binnen organisaties aanzienlijk teruggebracht worden. Wanneer een werknemer niet lekker in z’n vel zit, heeft dit ook invloed op het dagelijks functioneren. Ongeacht of de aanleiding werk- of privégerelateerd is. Dan biedt een gesprek met een onafhankelijk persoon uitkomst. Iemand die naar je luistert, met je meedenkt en je kan helpen om weer overzicht te krijgen over de situatie waardoor er weer perspectief ontstaat. Wanneer er (nog) geen sprake is van ziekte of uitval, dan volstaan korte trajecten van gemiddeld 5 sessies. En soms is 1 gesprek al voldoende. Onze ervaring is: hoe eerder iemand hulp vraagt, hoe korter het traject zal zijn.

Teamcoaching

Is er sprake van een gespannen sfeer op de werkvloer, stagneert de samenwerking  tussen collega’s of binnen teams? Ook dan is coaching een goede manier om mensen weer samen te brengen. Doordat wij ons neutraal opstellen, wordt iedereen gehoord én is iedereen verantwoordelijk voor zijn/haar eigen inbreng.

Welzijn werknemers

Een gelukkige werknemer is goud waard! Wanneer iemand happy is, functioneert hij of zij ook beter op het werk. Veel bedrijven snappen inmiddels hoe belangrijk het welzijn van hun medewerkers is én wat hiervan de impact is op hun organisatie. Maar wat kun je als organisatie hieraan bijdragen dat gelukkige werknemers ook gelukkig blijven?

Wat blijkt? Oprechte aandacht voor werknemers is van essentieel belang. Ook wanneer alles goed lijkt te gaan! Ook hierin kunnen wij een rol spelen. Want onze ervaring leert dat er geen sprake hoeft te zijn van een probleem om eens te willen sparren met een coach. In de afgelopen jaren zien we een duidelijke verschuiving in onze hulpvraag. Zo heeft Covid 19 bijvoorbeeld heeft veel impact gehad op velen van ons, in meerdere opzichten. Dit heeft mensen aan het denken gezet; wat vindt ik nu echt belangrijk, wat wil ik nog (bereiken) zowel in werk als ook privé en wat is hiervoor nodig om de juiste keuzes te maken? Veel mensen hebben de behoefte om de balans op te maken en vinden het fijn om hierover eens te sparren met een onafhankelijk persoon.

Afgezien van Covid 19, laat de afgelopen jaren een duidelijk trend zien dat werknemers, voor hun persoonlijke ontwikkeling, liever een aantal gesprekken willen met een externe coach dan dat zij een opleiding willen volgen. Meer dan de helft van de werknemers geeft aan dat de beschikbaarheid van een externe coach een werkgever aantrekkelijk maakt. Steeds meer organisaties spelen in op deze trend door hun medewerkers jaarlijks individuele coaching en counseling aan te bieden.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd ? Wij bieden verschillende (laagdrempelige) manieren om organisaties kennis te laten maken met coaching. Neem vrijblijvend contact op voor het bespreken van de mogelijkheden binnen uw bedrijf of voor een advies op maat.